Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Солом'янська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Проведено семінар з питань працевлаштування людей віком старше 45 років та змін в пенсійному законодавстві

Опубліковано 04 лютого 2016 року о 13:33
фото

03 лютого 2016 року представниками управління Пенсійного фонду України в Солом’янському районі м. Києва (далі управління) та Солом’янського районного центру зайнятості (далі центр) в приміщенні центру, було проведено семінар з питань працевлаштування людей віком старше 45 років та змін в пенсійному законодавстві. 

На семінарі заступник начальника відділу з питань призначення та перерахунку пенсій – Наталія Черненко ознайомила присутніх із змінами в пенсійному законодавстві, що набули чинності з 01 січня 2016 року. Так  Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 24.12.2015 р. № 911 продовжено особливий порядок виплати пенсії працюючим пенсіонерам у 2016 році: пенсія виплачується в розмірі 85 відсотків призначеного розміру, але не менше 150 відсотків прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність. Також вищезазначеним Законом встановлено пенсійний вік особам, які звертаються за призначенням пенсії за вислугу років згідно із п. «а» ст. 54, п. «е», «ж» ст. 55 Закону України «Про пенсійне забезпечення». При цьому передбачено право на призначення пенсії за вислугу років незалежно від віку особам, які мали вислугу років відповідної тривалості станом на  1 квітня 2015 року чи на 1 січня 2016 року.

Крім того, пані Наталія, роз'яснила учасникам семінару умови призначення пенсії у зв'язку з втратою годувальника. Так статтею 36 Закону України  "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" визначено, що пенсія у зв'язку з втратою годувальника призначається непрацездатним членам сім'ї померлого годувальника, які були на його утриманні, за наявності в годувальника на день смерті страхового стажу, який був би необхідний йому для призначення пенсії по III групі інвалідності, а в разі смерті пенсіонера або особи визнаною інвалідом - незалежно від тривалості страхового стажу. При цьому дітям пенсія у зв'язку з втратою годувальника призначається незалежно від того, чи були вони на утриманні годувальника. Пенсія у зв'язку з втратою годувальника призначається в розмірі: на одного непрацездатного члена сім'ї - 50 відсотків пенсії за віком померлого годувальника; на двох та більше непрацездатних членів сім'ї - 100 відсотків пенсії за віком померлого годувальника, що розподіляється між ними рівними частками.

В ході спілкування, пані Наталія надала компетентні відповіді на питання присутніх, що стосувались набуття страхового стажу, необхідного для призначення  пенсій за віком на пільгових умовах і пенсії за вислугу років, підвищення пенсійного віку для жінок та чоловіків, про перелік документів, необхідних для призначення пенсії.

Наприкінці семінару слухачам було надано інформаційні матеріали, стосовно призначення пенсій та можливості користування web-порталом (portal.pfu.gov.ua).


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux