Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Солом'янська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

"Центр сім'ї" Солом'янського району продовжив цикл інформаційно-просвітницьких заходів в підтримку цьогорічної Всесвітньої кампанії «16 днів проти насильства»

Опубліковано 30 грудня 2015 року о 09:23

"Центр сім'ї" Солом'янського району продовжив цикл інформаційно-просвітницьких заходів в підтримку цьогорічної  Всесвітньої кампанії  «16 днів проти насильства», яка стартувала 25 листопада 1991 року в Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок. Основна мета проведених  заходів  привернути  увагу громадськості до актуальних, для українського суспільства , проблем подолання насильства в сім’ї, забезпечення рівних прав жінок і чоловіків, протидії торгівлі людьми  та гендерного насильства.

Теми просвітницьких лекцій та тренінгів також передбачали  підвищення обізнаності населення нашого району з питань попередження насильства в сім'ї та жорсткого поводження з дітьми, формування свідомості  щодо нетерпимого ставлення до насильства.

Разом з юристами-консультантами  та викладачами «Юридичних клінік»  НАУ та НТУУ «КПІ»  були  підготовлені відповідні  матеріали  нормативно-правової  бази України з питань попередження  насильства.  Змодельовані ситуації  правопорушень та  проаналізовані разом з  аудиторією, посилаючись на Закон України «Про попередження насильства в сім’ї» від 15.11.2001 р., Закон України «Про охорону дитинства» від 26.04.2001 р., Розпорядження Кабінету Міністрів України № 2154-р «Про затвердження плану заходів з проведення Національної кампанії «Стоп насильству!» на період до 2016 року, Сімейний кодекс України від 10.01.2002 р., Кримінальний кодекс України від 05.04.2001 р., Кодекс України про адміністративні правопорушення від 07.12.1984 р.

Інтерактивний формат таких зустрічей сприяв підвищенню рівня правової культури та юридичної відповідальності  за порушення  правил поведінки, усвідомленню переваг побудови безконфліктних стосунків та  вихованню толерантного  відношення до людей.

В  безпосередньому  спілкуванні  з аудиторією розглядалися конкретні випадки, які відбулися  або можуть трапитись  в  повсякденному  житті учасників  , що давало можливість глибше зрозуміти проблему насильства в цілому  та  більше усвідомити  свою роль у відповідних ситуаціях дотримуючись закону. Також були надані практичні рекомендації щодо особистої поведінки в критичних ситуаціях, відзначені можливі шляхи захисту особистих прав. Спеціально  підібрані  слайди  та  відеоролики   посилювали   важливість   методів  протидії  насильству  в  суспільстві.

Учасниками  проведених заходів  стали 614 учнів та студентів  районних  навчальних закладів: СШ №60, СШ№69, СШ№16, Київський електромеханічний коледж, Київський коледж транспортних інфраструктур, Київське  вище професійне училище залізничного транспорту, Технічний ліцей НТУК КПІ  Київське професійне училище  швейного та перукарського мистецтва).

Фотогалерея


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux