Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Солом'янська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

У парку «Орлятко» відбулися традиційні районні змагання з судномодельного спорту «Кубок Солом’янки»

Опубліковано 16 травня 2023 року о 14:52
фото

Управлінням молоді та спорту Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації спільно з Центром технічної творчості «Юність» цими вихідними, 13-14 травня 2023 року, на акваторії парку «Орлятко» були організовані та проведені змагання з судномодельного спорту «Кубок Солом’янки».

Цього року у змаганнях взяли участь 4 команди – спортсмени з Дніпровського, Святошинського, Солом’янського та Печерського районів міста Києва. Загалом – близько 50 спортсменів, які представили 58 моделей. Окрім юних судномоделістів, свою майстерність продемонстрували й досвідчені майстри, зокрема, Олег Неумивакін, Наливайко Валерій, Сердюк Олексій, Марченко Владислав та срібний медаліст Чемпіонату Європи, майстер спорту України з судномодельного спорту Михайло Гаєвський.

Учасники виступали в семи класах моделей: F2A (радіокеровані моделі-копії довжиною до 900 мм), F2B/С (радіокеровані моделі-копії довжиною від 900), F2S (радіокеровані моделі-копії підводних човнів), F2-3D (радіокеровані моделі-напівкопії, надруковані на 3-Д принтері) F4A (радіокеровані моделі-копії з промислових наборів, які не проходять стендовий залік), F4B та F4C (радіокеровані моделі-копії з промислових наборів, які проходять стендовий залік).
У найбільш масовому класі F2A серед молодших перемогу здобув Воробйов Михайло (Центр технічної творчості «Юність») зі своєю ефектною моделлю рятувального судна; серед юніорів найкращим став Семеренко Володимир (ЦТДЮСвятошинського району), який виступав з моделлю риболовного траулера; серед дорослих у цьому класі очікувано переміг Олексій Сердюк (ЦТТ «Юність»), який виступав з моделлю українського прикордонного патрульного катера.
У класі моделей F2B перемогу здобув дебютант змагань, Жалдак Дмитро (ЦТТ «Юність»), з моделлю японського крейсера Судзуя. Серед дорослих преможцем став Михайло Гаєвський.

У класі моделей підводних човнів – F2S перемогу здобув Сердюк Олексій. У класі радіокерованих моделей-напівкопій, надрукованих на 3-Д принтері, серед наймолодших перемогу здобула Вдовцова Дарина, серед юніорів – Голубенко Нікіта, а серед дорослих – Скоринін Олександр – всі вихованці ЦТТ «Юність» нашого району!

Серед спортсменів, які брали участь з моделями-копіями, зібраними з промислових наборів (F4), серед молодших перемогу здобув Жалдак Георгій, серед юніорів – Голубенко Нікіта, Семеренко Володимир та Петрище Давид, а серед дорослих очікувано кращими виявились Сердюк Олексій та Гаєвський Михайло.
У загальнокомандному заліку перемогу вибороли моделісти Центру технічної творчості «Юність» м. Києва, друге і третє місця – у моделістів Святошинського та Солом’янського. Всі переможці змагань отримали кубки, медалі та дипломи.

Також було відзначено найкращих спортсменів у своїх вікових категоріях, а саме: серед молодших найкращою було визнано Вдовцову Дарину (ЦТТ «Юність»), серед юніорів – Семеренко Володимира (ЦТДЮ Святошинського району), а серед дорослих вдруге поспіль найкращим спортсменом став Сердюк Олексій з Центру технічної творчості «Юність». Усі троє отримали пам’ятні кубки, імені Віталія Чикаленка, автора та ідейного натхненника «Кубку Солом’янки».

Спортсмени отримали досвід, вкрай необхідний перед головними стартами цього сезону – Чемпіонатом міста Києва з судномодельного спорту, який запланований на цій же акваторії у парку «Орлятко» 27-28 травня 2023 року.

Учасники змагань – висловлюють щиру подяку Солом’янській районній в місті Києві державній адміністрації, управлінню молоді та спорту, Комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Солом’янського району за підтримку в організації проведення цих змагань.

Фотогалерея


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux