Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Солом'янська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Запрошуємо на громадські обговорення щодо присвоєння імені Олександра Загребельного середній загальноосвітній школі № 60 комплексного розвитку дітей «Росток» м. Києва

Опубліковано 16 січня 2023 року о 11:49
фото

З 16.01.2023 по 16.03.2023 року проводяться громадські обговорення з присвоєння імені Олександра Загребельного середній загальноосвітній школі № 60 комплексного розвитку дітей «Росток» м. Києва.

Заклади, які пропонуються перейменувати (найменувати):

1. Середня загальноосвітня школа № 60 комплексного розвитку дітей «Росток» м. Києва.

Назви, що пропонуються для перейменування (найменування) закладів:

1. Середня загальноосвітня школа № 60 імені Олександра Загребельного
м. Києва

Обґрунтування пропозиції:

З 2014 року російська федерація почала гібридну війну з Україною. У лютому 2022 року війна перейшла у повномасштабну геноцидну війну проти українського народу. Багато чоловіків і жінок пішли добровольцями на фронт. І, на жаль, багато хто навіки залишився на війні. Ми повинні пам’ятати цих героїв і залишити пам’ять нашим дітям. Одна з можливостей не забути наших героїв це – присвоєння школі ім’я випускника - героя. Крім того, це сприятиме створенню нових імен, які будуть взірцем для молодого покоління.

ДОВІДКОВО:

Загребельний Олександр Васильович народився 09.10.1986 року в місті Києві, проживав по вулиці Волгоградській. З 1992 по 2003 роки навчався у середній загальноосвітній школі № 60 Солом’янського  району м. Києва. За роки навчання в школі проявив себе, як ініціативна, творча особистість. Брав активну участь у житті школи і класу. Був товариський, доброзичливий і користувався повагою, як серед учнів, так і серед педагогів. Після закінчення школи неодноразово відвідував заходи національно-патріотичного спрямування. Олександр Васильович палко любив Батьківщину і намагався це почуття донести до підростаючого покоління.

У 2003 році вступив до Київського професійного ліцею будівництва і фітодизайну на курс оператора комп`ютерного набору. В 2005 році був призваний до Солом`янського РВК до лав Української армії та демобілізувався в 2006 році. В 2009 році одружився із Загребельною Оленою Михайлівною.  23.06.2015 року народилася донька Варвара.     

14.01.2015 року призваний до лав Збройних сил України в зв` язку із мобілізацією. Брав участь в районах проведення антитерористичної операції на Сході України. Олександр Васильович відвідував щорічні масштабні збори із залученням резервістів оперативного резерву першої черги.

У 2017 році вступив до Київського національного університету культури і мистецтв, який закінчив у 2020 році, здобувши кваліфікацію: ступінь вищої освіти, бакалавр, спеціальність «Економіст», професійна кваліфікація – бакалавр.     

        За участь в антитерористичній операції був нагороджений:

  1. За старанність, розумну ініціативу, сумлінне виконання службових обов`язків та з нагоди Дня Збройних Сил України – 06.12.2015 р.  – Забродський М. В.
  2. Пам`ятна медаль «Захиснику Батьківщини» - наказ № 7 від 27.10.2017 року.
  3. «За взірцевість у військовій службі» ІІІ ступеня нагрудний знак від 06.10.2017 року № 456  –  Муженко В. М.
  4. Медаль «Честь. Слава. Держава» від 01.10.2018 року № 681.
  5. Нагрудний знак «За взірцевість у військовій службі» ІІ ступеня від 21.12.2018 року № 689.

      У жовтні 2021 року  молодший сержант Загребельний О.В.  за контрактом вступив  до лав ЗСУ та був призначений командиром зенітно-артилерійської батареї зенітно-ракетно-артилерійського дивізіону військової частини А0281, 95-ої окремої аеромобільної бригади.

Загинув 22.03.2022 року в місті Костянтинівка, Донецької області, отримавши поранення, несумісні з життям, внаслідок прямого влучення ракети противника в будівлю, де розташовувались військовослужбовці.

За час проходження військової служби зарекомендував себе виключно позитивно. Був вірним та відданим військовій присязі, до останнього виконував свій військовий обов`язок. Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) згідно Указу Президента України Зеленського В. О. за № 320/2022.

Суб'єкт, який вніс пропозицію щодо перейменування (найменування) школи: трудовий колектив середньої загальноосвітньої школи № 60 комплексного розвитку дітей «Росток» Солом'янського району міста Києва.

Форма громадського обговорення: загальні збори колективу середньої загальноосвітньої школи № 60 комплексного розвитку дітей «Росток» Солом'янського району міста Києва, батьків, громадських об’єднань, представників громади.

Дата громадського обговорення: 23 березня 2023 року об 10:30

Місце проведення: Середня загальноосвітня школа № 60 комплексного розвитку дітей «Росток» (вулиця Романа Ратушного, 1/2)  

Подання пропозицій та зауважень:

Усі пропозиції та зауваження щодо перейменування вищезазначеної школи подаються у довільній формі із зазначенням прізвища, імені, по батькові, домашньої адреси та контактного номеру телефону особи, яка їх подає, до 16 березня 2023 року за адресою:
м. Київ, вул. Романа Ратушного, 1/2 тел. (044) 275-74-54, або електронною поштою на                e-mail: [email protected]

Анонімні пропозиції (зауваження) не реєструються і не розглядаються.

Консультації з питань, що винесено на громадське обговорення, можна отримати звернувшись на e-mail: [email protected]

Особа відповідальна за організацію та проведення громадського обговорення: директор середньої загальноосвітньої школи № 60 комплексного розвитку дітей «Росток»   Солом’янського району   м. Києва – Ольга Заводович;  тел. (066) 272−66−15.

Запрошуємо усіх зацікавлених взяти участь в обговоренні питання щодо присвоєння імені Олександра Загребельного середній загальноосвітній школі № 60 комплексного розвитку дітей «Росток» м. Києва. 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux