Головна  →  Новини  →  8 лютого 2016

Бібліотекарі Солом’янського району започаткували доброчинну ініціативу «Недільний обід у шпиталі»

Бібліотекарі Солом’янського району започаткували доброчинну ініціативу «Недільний обід у шпиталі»

На початку 2016 року у Солом’янському районі, який славиться  підтримкою благодійності на різних рівнях, започатковано безпрецедентну ініціативу –  «Недільний обід у шпиталі».

Започаткували рух бібліотекарі бібліотек імені М. Реріха та ім. В. Чкалова. Починалося все в межах проекту «Фактор війни. Мислення про майбутнє» із разових візитів працівників та користувачів згаданих бібліотек до поранених бійців АТО, котрі перебувають на лікуванні у Головному військовому клінічному госпіталі Міністерства оборони України та не мають рідних чи не мають можливості з ними бачитися.

Під час першого заходу у бібліотеці ім. М. Реріха до госпіталю було відвезено 75 порцій вінегрету з м’ясними гречаниками, домашня випічка (пиріжки, рогалики, бісквіти), яблука, домашнє варення та ягідні компоти.

– Ми, бібліотекарі, зазвичай лікуємо людські душі, рекомендуючи  хорошу літературу до читання. Але цього разу це інша допомога – для шлунку й для душі, ділом і словом, – розповідає директор бібліотеки ім.М. Реріха  Іванна Щербина. – Перше враження: нас у шпиталі чекають, з нами хочуть бачитися, до нас звертаються за можливою допомогою.

Естафету прийняла бібліотека На Кавказькій,  де 7 лютого  усі бажаючі готували разом «Недільний обід у Шпиталі» та відвезли усі наготовані смаколики  до військового шпиталю. Письменниця Марія Морозенко поділилася з усіма присутніми родинним стародавнім рецептом «завиванців». Поетеса Тетяна Яровицина надихала поетичними рядками своєї громадянської лірики. «Вартові Милосердя» відвідали три відділення головного військового шпиталю: психіатрію, травматологію нейрохірургію.

Ініціатори запрошують усіх мешканців Солом’янського району та небайдужих киян приєднуватися до ініціативи!

Наступні зустрічі-чергування:

14 лютого - Бібліотека ім. Чапаєва (просп. Повітрофлотський, 12 тел. 248-02-47);

21 лютого - Бібліотека №11 (вул. Тупікова, 21 тел. 457-09-51);

28 лютого - Бібліотека ім. Вершигори (бульвар І. Лепсе, 34 тел. 497-70-45);

6 березня - Бібліотека ім. М. Бажана ( просп. Червонозоряний, 37 тел. 275-95-76);

13 березня - Бібліотека ім. Новікова-Прибоя ( вул. Новгородська, 5 тел. 245-71-17);

Інформація про ініціативу «Недільний обід у шпиталі»

За підтримки творчих людей та громадських діячів, з якими бібліотеки сьогодні тісно співпрацюють, ці візити у 2016 році перейшли на систематичну основу, сформувавшись у повноціннний проект, який з легкої руки письменниці Марії Морозенко дістав назву «Недільний обід у шпиталі», а бібліотеки, тобто місця гуртування людей - блок-пости Милосердя.

ЩО РОБИМО? Щонеділі, на своєрідних блок-постах Милосердя, щоразу в іншій бібліотеці району збираються мешканці району, які приносять із собою продукти, смаколики, а за потреби - готують в складчину прості страви і організовано відвозять все це в госпіталь.

КОМУ ДОПОМАГАЄМО? Наразі підопічними є ті, хто найбільше потребує звичайної людської підтримки, людяності та щирого людського тепла, і до кого волонтерська допомога майже не надходить - пацієнти Клініки психіатрії Головного військового клінічного госпіталю.

НАВІЩО? моральна підтримка й допомога тим, кого війна зранила найважче - не тільки тіло, а й душу.

ПЕРШІ РЕЗУЛЬТАТИ: 31 січня громада збиралась у бібліотеці ім. М. Реріха, де відбулося своєрідне  чергування на блок-посту Милосердя №1.

В результаті зустрічі до госпіталю було відвезено 75 порцій поживного вінегрету з м’ясними гречаниками, домашня випічка (пиріжки, рогалики, бісквіти), яблука, домашнє варення та ягідні компоти.

ПЕРСПЕКТИВА: Для ширшого залучення небайдужих людей до нового волонтерського руху ми анонсуємо свою діяльність у ЗМІ та соціальних медіа. Просимо долучатися всіх, хто має можливість і бажання допомогти тим, хто втратив душевне здоров’я, захищаючи мирне небо над Україною.

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена